BME honlap | Oldaltérkép | Impresszum | HU | EN

A 2021. nyári kollégiumi elhelyezéssel 

kapcsolatos információk

 

Ajánlott böngészők a tartalmak letöltésére: Firefox, Edge, Explorer 

Eredmények

  1. 1.       Preambulum

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem veszélyhelyzetben alkalmazandó járványügyi védelmi intézkedéseiről szóló 5/2021. (VI. 7.) számú rektori-kancellári közös utasítás alapján történik a 2021. évi nyári kollégiumi elhelyezés, az alábbiak figyelembevételével.

 

  1. 2.       Elhelyezési időszak

A nyári elhelyezési időszak július 1-től augusztus 24.-e 14 óráig tart, augusztus 24-et követően csak azon hallgatók maradhatnak a kollégiumokban, akik a 2021/22/1 félévre a BME-n kollégiumi férőhelyet kaptak.

 

  1. 3.       Jelentkezés menete

Azok a BME hallgatók, akik nyári kollégiumi elhelyezést szeretnének kapni, igényüket a https://kefir.bme.hu/ honlapon kell jelezzék. Jelentkezni június 11. 12:01 órától június 18. 12:59 óráig lehetséges.

Minden igénylőnek ki kell töltenie a nyári elhelyezési kérelmet. Javasoljuk az igényléskor több kollégiumi épület megadását.

Jelentkezni minimum egy teljes hónapra, folyamatos bent létre lehet. A bentlakás jogcímétől csak a fizetendő térítési díj függ!

  1. 4.       Felújítás miatt kieső, így nem pályázható épületrészek

-          Baross, Martos kollégiumokban 30-30 szoba

-          Kármán kollégiumban a III-IV-V. emeletek szobái

-          Schönherz kollégiumban a XII-…-XVIII. emeletek szobái

 

  1. 5.       Nyári térítési díjak:

- szakmai gyakorlatos hallgató, doktorandusz hallgató, külföldi (államközi szerződéses) hallgató, kollégiumi mentor: évközi kollégiumi díjnak megfelelő egyhavi térítési díj

- egyéb BME hallgató (költségtérítéses is):

Baross, Bercsényi, Vásárhelyi és Wigner kollégiumban 26 eFt/fő

Kármán, Martos és Schönherz kollégiumban 29 eFt/fő

 

A fenti díjak napi bontása nem lehetséges. A mintatantervben előírt nyári szakmai/termelői gyakorlatot nem kell igazolni. A gyakorlat miatti kedvezmény a mintatantervben előírt időtartamra jár, egyszeri alkalommal. Végzett hallgató gyakorlati kedvezményre nem jogosult, továbbá a nyári díjat átutalásos számla ellenében köteles befizetni.

 

A jelentkezések a kari HK-khoz kerülnek, az előzetes nyári listát Ők készítik el a jelentkezések alapján, a listát június 21-én megküldik a Hallgatói Szolgáltatási Igazgatóságnak (ez a HSZI honlapjára legkésőbb június 22-én felkerül, ott megtekinthető). Június 22. utáni módosítás indokolt esetben a HSZI-n (a kollegiumok@bme.hu címen) lehetséges.

 

Nem BME-s hallgató nyári elhelyezési igényét a kollegiumok@bme.hu címre írva jelezheti.

 

A nyári elhelyezéssel kapcsolatos információk a HSZI honlapján a „Juttatások” menüpontban kerülnek meghirdetésre.

 

  1. 6.       Jelenléti oktatáshoz kapcsolódó, akár a nyári időszak előtti kollégiumi elhelyezési igények:

A VBK-n június 21-július 15 között jelenléti laborgyakorlatok kerülnek megszervezésre. A VBK-s hallgatók a KEFIR-ben történő jelentkezéskor az alábbi opciók közül választhatnak:

-          csak a laborgyakorlatok idejére történő elhelyezés,

-          nyári időszakra, és az azt megelőző laborgyakorlat idejére történő elhelyezés,

-          nyári időszakra történő elhelyezés (sima jelentkezés).

A csak a laborgyakorlatok-, illetve a nyári időszakot megelőző gyakorlat idejére történő elhelyezés esetén fél- vagy egyhavi évközi kollégiumi díjnak megfelelő térítési díj fizetendő, az elhelyezés hosszának függvényében.

      

A táblázatban szereplő képzésekre igényelhető szakmai gyakorlati kedvezmény