BME honlap | Oldaltérkép | Impresszum | HU | EN

Nemzeti felsőoktatási ösztöndíj

A nemzeti felsőoktatási ösztöndíjat az oktatásért felelős miniszter adományozza a felsőoktatási intézmény által javasolt rangsor alapján. Egy intézményben az állami ösztöndíjas, teljes idejű alapképzésben, mesterképzésben, illetve osztatlan képzésben részt vevő hallgatók számának 0,8% a. Az intézményi létszám a kari létszámarányoknak megfelelően kerül elosztásra, a 2019/2020. tanévre kiírt pályázat esetében az alábbiak szerint:

ÉMK GPK ÉPK VBK VIK KJK TTK GTK
7 fő 24 fő 9 fő 12 fő 32 fő 9 fő 3 fő 12 fő

Az ösztöndíj sajátossága, hogy egy teljes tanévre szól, és intézmények között is átvihető, például ha egy pályázó az őszi félévben szerez alapképzésben oklevelet, és a tavaszi félévben másik intézményben létesít új hallgatói jogviszonyt. Ezt azonban a pályázónak kell bejelentenie a képző intézmény felé a hallgatói jogviszony létesítésekor.

A nemzeti felsőoktatási ösztöndíj pályázati felhívását a BME rektori–kancellári közös utasításban teszi közzé, a pályázati határidőt legalább 30 nappal megelőzően. A felhívásnak tartalmaznia kell az értékelés szempontjait és a részletes ponttáblázatot is. A Szenátus által átruházott hatáskörben a Kancellária minden év augusztus 1‑ig tesz javaslatot a következő tanév ösztöndíjasaira az oktatásért felelős miniszter részére.

2019/2020. tanév 

PÁLYÁZATI KIÍRÁS

A 2019/2020. tanévre kiírt nemzeti felsőoktatási ösztöndíj pályázatról a 6/2019. (VI. 13.) számú rektori és kancellári közös utasítás rendelkezik. A pályázat 2019. július 12. 11:59-ig adható le a Neptun rendszeren keresztül (904 Nemzeti felsőoktatási ösztöndíj pályázat című kérvény).

Az előzetes eredmény közzétételének határideje 2019. július 16.

Az elbírálás során megállapított pontszám ellen jogorvoslati kérelem adható le 2019. július 30. 16:00-ig, szintén a Neptun rendszeren keresztül (905 Jogorvoslati kérelem Nemzeti felsőoktatási ösztöndíj pályázattal kapcsolatban című kérvény). Az oktatásért felelős miniszternek küldött javaslat 2019. augusztus 1-ig készül el.

Pályázati kiírás PDF formátumban

Igazolás minták

Mellékletek listája
Előadás adatlap
Poszter adatlap
Publikációs adatlap
Igazolás öntevékeny körben végzett tevékenységről
Igazolás szakkollégiumban végzett tevékenységről
Igazolás versenycsapatban végzett tevékenységről
Igazolás demonstrátori tevékenységről