BME honlap | Oldaltérkép | Impresszum | HU | EN

nyilt_nap_2016

FRISS HÍR!
Az igazolásokat kiküldtük a megadott címekre mindenkinek!
Ha valaki nem kapott igazolást, mert rosszul adta meg a levelezési címét, vagy a saját/iskolai OM-kódban írt el valamit, jelezze nekünk a nyiltnap@hszi.bme.hu e-mail címen, és mielőbb igyekszünk javítani a hibát!

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem 2016. november 25-én, pénteken újra kitárja kapuit a középiskolás diákok, szüleik, tanáraik, valamint a felsőfokú végzettséggel rendelkező érdeklődők előtt. Szeretettel várunk mindenkit, aki műszaki, informatikai, gazdasági, természet- vagy társadalomtudományi területen szeretné folytatni tanulmányait. És természetesen várjuk azokat is, akik még nem döntötték el, milyen pályát válasszanak. Reméljük, rendezvényünk segíteni fog ebben is.

Egyedülálló tájékozódási lehetőséget adunk a pályaválasztás előtt állók számára, hiszen a Műegyetem képzéseinek teljes kínálata áttekinthető egy helyszínen egyetlen nap alatt.

A Nyílt Nap programjainak legfontosabb célja, hogy látogatóink közvetlen tapasztalatot szerezzenek az itt folyó képzésekről, a hallgatói életről. A laborlátogatások, ismeretterjesztő előadások, kari tájékoztatók remek lehetőséget teremtenek erre. Emellett a felvételivel kapcsolatos kérdéseikre is igyekszünk minél pontosabb választ adni.

Előzetes regisztráció

A Nyílt Napra minden diáknak előzetesen regisztrálnia kell honlapunkon, mert csak így van lehetőségünk távolmaradási igazolást adni!

Regisztráció menüpontunk alatt néhány adat megadásával jelentkezhetnek a diákok a rendezvényre, és azt is megjelölhetik, mely karok iránt érdeklődnek.

A Nyílt Nap reggelétől indul a helyszíni regisztráció , online már nem lehet jelentkezni!

Aggodalomra nincs ok, a helyszíni bejelentkezés után is adunk igazolást!

Helyszíni bejelentkezés

Az előzetes, online regisztrációt követően a Nyílt Napon személyesen is be kell jelentkezni a kijelölt bejelentkezési pontokon (K épület - főbejárat, Q, I, CH, St épületek). NEM szükséges a K épületben kezdeni a napot, hiszen a Q, I, CH és St épületekben is lehetőség lesz a bejelentkezésre!

Itt egy gyors adategyeztetéssel, és a diákigazolvány ellenőrzésével egybekötött bejelentkezés szükséges ahhoz, hogy a rendezvényt követően e-mailben elküldhessük a távolmaradási igazolást.

A helyszíni bejelentkezés 11 órától 16 óráig tart a K épületben, és 7.30-tól 16 óráig tart a Q, I (Info), CH és St épületekben.

Azaz nem szükséges a bejelentkezéssel kezdeni a napot, a programok közötti hosszabb szünetekben vagy a programok után is lesz erre mód.

bejel_nyn_16

Helyszínek

A hagyományokhoz híven mind a nyolc karunk bemutatkozik a Nyílt Napon. A K (Központi) épület mellett idén a CH, St, Q és I épületekben is lesz mód a bejelentkezésre. Emellett a Kö (Könyvtár), az ÉL és más épületek is helyszínül szolgálnak. A részletek a Program menüpont alatt találhatók.

Az egyes épületek közötti tájékozódást a K épületben elérhető segítők és a campus egész területén kihelyezett térképek is segítik majd. A campus térképe itt található.

A K épület téképe pedig itt.

Ha fogyatékossággal élő látogatóink a Nyílt Napon személyi segítséget szeretnének igénybe venni vagy speciális helyzetük miatt további információkra van szükségük, kérjük, a rendezvényt megelőző napokban keressék meg kollégánkat, Demjén Zita esélyegyenlőségi koordinátort: https://hszi.bme.hu/kapcsolat/munkatarsak/

Távolmaradási igazolás

Annak érdekében, hogy elküldhessük e-mailben a távolmaradási igazolást, minden diáknak be kell jelentkeznie a Nyílt Nap folyamán az alábbi pontok egyikén: K épület-főbejárat (bejelentkezés kezdete: 11 óra), Q, I, CH, St épületek (bejelentkezés kezdete 7:30).

A bejelentkezés már reggel 7:30 órakor elkezdődik a Q, I, CH és St épületekben. A K épületben a bejelentkezés 11 órakor kezdődik. Az igazolást nem papíron, a helyszínen, hanem e-mailben kapják a diákok, a rendezvény után. Az igazolásként használható e-mail hitelességét a rajta szereplő sorszámmal lehet ellenőrizni a 'Sorszám ellenőrzése' menüpont alatt.

Felkészülés a Nyílt Napra

Minden diákot arra biztatunk, tájékozódjon, gyűjtse össze kérdéseit a Nyílt Napra, ahol azokat közvetlenül felteheti mind a nyolc karnak. Emellett mindenképp látogasson el az általa kiválasztott karok honlapjára: http://www.bme.hu/karok

A Nyílt Nappal kapcsolatos kérdéseket az alábbi címen várjuk: nyiltnap@hszi.bme.hu.

Facebook-oldalunk is elérhető!

Felvételi Kalauz

A Nyílt Nap hivatalos kiadványa, a Felvételi Kalauz bemutatja a karokat, az induló képzéseket, valamint színes összefoglalót kínál a hallgatói életről.

Megközelítés

A BME épületei tömegközlekedéssel több módon is elérhetők. Az útvonaltervezőbe, navigációba az alábbi címek egyikét érdemes beírni:

K, CH, St épületek: 1111 Budapest, Műegyetem rakpart 3.

I és Q épületek: 1117 Budapest, Magyar tudósok körútja 2.

Részletek: http://www.bme.hu/hol-talalhato-a-bme