BME honlap | Oldaltérkép | Impresszum | HU | EN

veszteség- és Gyászfeldolgozást Támogató Csoport

A gyász természetes reakció bármilyen jelentős érzelmi veszteségünkre. Ez lehet egy szeretett személy halála, párkapcsolat megszakadása, házi kedvencünk elvesztése, de egy költözés vagy az egészségi állapotunkban bekövetkező változás is. A gyász mindig egyéni és egyedi, hiszen az adott kapcsolat is az volt.

A feldolgozatlan gyász oka nagy részben a befejezetlen és már lehetetlen érzelmi kommunikáció. A megoldás a kapcsolatokban felhalmozódott, meg nem valósult kommunikáció beteljesítése.

A 8 hetes program megtanítja azokat a lépéseket, amelyek segítenek túllépni a veszteség okozta fájdalmon. A csoport biztonságos környezetet nyújt ahhoz, hogy a résztvevők megvizsgálják a gyásszal kapcsolatos téves gondolataikat, mit tettek, alkalmaztak a fájdalmaik csökkentésére. Áttekintik az eddigi veszteségeiket és megtapasztalják azokat a lépéseket, amelyekkel a veszteség okozta fájdalmukon túl tudnak lépni.

Ha voltak már veszteségeid, és szeretnél túllépni a fájdalmadon, a GYÁSZFELDOLGOZÁS MÓDSZER cselekvési programja révén egy olyan módszert sajátíthatsz el, amely segít ebben és hozzájárul, ahhoz, hogy örömtelibb, teljesebb életet tudj élni.

A csoportban való részvétel feltétele: egy előzetes beszélgetés a csoportvezetővel (Dr. Perger Mónika) és a rendszeres jelenlét vállalása. Az első két alkalommal még nyitott a csoport, lehet csatlakozni hozzá, de a későbbiekben erre már nincs lehetőség.

A csoport kezdési időpontja október eleje, heti rendszerességgel, várhatóan szerdánként 18.00-20.00-ig.

Jelentkezni a csoportra az alábbi kérdőíven lehet: https://forms.gle/Mv6Uyt3qHBriTnwL6

Bővebben olvashatsz a módszerről: https://gyaszfeldolgozasmodszer.hu