BME honlap | Oldaltérkép | Impresszum | HU | EN

Karrier szolgáltatások

Lehetőséget biztosítunk arra, hogy már tanulmányaid során tervezhesd karriered, megismerve a foglalkoztatási lehetőségeket, az egyetemről kikerülő diplomásokkal szemben támasztott követelményeket. Ezen információk birtokában tudatosan alakíthatod szakirány választásod, nyelvtanulásod, illetve olyan ismereteket szerezhetsz, melyek a jövőben segítik karriered építését.

Tanácsadások, tréningek és próbainterjúk tartásával, állásajánlatok felkutatásával és meghirdetésével, a Műegyetemi Állásbörze és az azt megelőző Felkészítő Napok programsorozat szervezésével igyekszünk minél jobban felkészíteni az álláskeresés nehézségeire.

Célunk, hogy megtaláld a szaktudásodnak és érdeklődési területednek legmegfelelőbb állást. Mindezt különböző programok révén kívánjuk megvalósítani.

 

A tanácsadásokra és a próbainterjúkra előzetes időpont-egyeztetés szükséges a tanacsadas@hszi.bme.hu e-mail címen vagy személyesen az irodában!

 

Karrier és életpálya tanácsadás/Coaching

Az alábbi témák merülnek fel általában a tanácsadás keretei között:

  • személyiségjegyek, képességek, készségek felmérése, fejlesztése
  • továbbtanulási lehetőségek feltárása (mesterképzés, szakirány választás stb.)
  • ideális munkahely és pozíció meghatározása, annak személyiséghez való illeszkedése
  • életpálya tervezés
  • álláskeresési technikák

A tanácsadás személyre szabott és egyéni konzultáció keretei között történik. Általában több találkozás szükséges az eredményes együttműködéshez, de ez egyénenként és a probléma jellegétől eltérő lehet (3-6 alkalom). Előfordulhat azonban az is, hogy konkrét kérdéseid vannak az álláskereséssel kapcsolatban, aminek megbeszéléséhez elég egy találkozás is. Ez esetben is keresd bátran tanácsadóinkat!

Önéletrajz tanácsadás

A munkát keresők rengeteg féle önéletrajzot adnak ki a kezükből. A HR-esek más-más elvárásokat fogalmaznak meg ezzel kapcsolatban, de néhány alapvető elvárás mindenhol ugyanaz: logikus és átlátható felépítés, lényegre törő fogalmazás.
Tanácsadóink abban segítenek, hogy a pályakezdők önéletrajza és motivációs levele valóban a kompetenciáikat és az egyéniségüket tükrözze. A tanácsadás során segítséget nyújtunk abban, hogy hogyan építsd fel logikusan önéletrajzod, tanácsot kapsz arra vonatkozóan, mit írj bele és mit hagyj ki, esetleg mi az, amit át kell fogalmaznod ahhoz, hogy nyerő helyzetből indulj.
A tanácsadás célja tehát, hogy egy olyan dokumentációs csomagot állíts össze az álláspályázatodhoz, ami egy HR-es vagy szakmai vezető számára áttekinthető, jól strukturált és a tudásod, egyéniséged is tükrözi.

Próbainterjúztatás

Nincs olyan pályakezdő, aki ne tartana az első interjútól. Izgalommal és félelemmel gondol rá, amikor az állásinterjú kifejezést meghallja. Az első lépést mindig a legnehezebb megtenni. Mi segítséget nyújtunk abban, hogyan készülj fel az első állásinterjúra. Azonban ez csak akkor lehet hatékony, ha már van elképzelésed, hogy milyen típusú pozíció érdekel, és már elkészítetted önéletrajzod, esetleg motivációs leveled, de még nem tudod, mire számíthatsz egy tényleges állásinterjún. Ezeken a próbainterjúkon tét nélkül kipróbálhatod magad, megtapasztalhatod, mi várhat rád egy felvételi beszélgetésen. Ha élsz a lehetőséggel, a valódi szituációban már rutinosabb és határozottabb lehetsz.

Tréningek

A tréningek során kiscsoportban különböző témákat dolgozunk fel, amelyek segíthetnek karriertervezéseddel és álláskereséseddel kapcsolatban is. Ilyen tréningek például:

  • Karriertervezés tréning
  • Önéletrajz és állásinterjú tréning
  • Csoportos kiválasztásra (Assessment Centerre) felkészítő tréning

Tréningjeinkről részletesebben, valamint további témákról a Készségfejlesztés menüpont alatt olvashatsz.

Aktuálisan induló tréningjeinkről pedig a Programjaink menüpont alatt tájékozódhatsz.

Teljes- és részmunkaidős pozíciók, szakmai gyakorlatok meghirdetése

Ezen szolgáltatásunk célja, hogy minél több állásajánlat felkutatásával és meghirdetésével segítsük a végzős hallgatókat, illetve a fiatal szakembereket. Szeretnénk minden hallgatónknak biztosítani a lehetőséget, hogy több ajánlat közül választhassa ki a számára leginkább megfelelőt, ne kelljen az első jónak tűnő állást elfogadnia.

Aktuális hirdetéseinket az Állásajánlatok menüpont alatt olvashatod.
Ha pedig minden ajánlatot szeretnél e-mail-ben megkapni, iratkozz fel Állásajánlat hírlevelünkre!

Műegyetemi Állásbörze és Felkészítő Napok

A Műegyetemi Állásbörze célja, hogy a jövő műszaki, gazdasági értelmisége megismerhesse a hazai gazdasági élet prominens képviselőit, tevékenységüket, elvárásait; ezen keresztül a leendő szakemberek és a potenciális alkalmazóik egymásra találjanak.

A sikeres elhelyezkedéshez nem elegendő az egyetemen megszerzett tudásanyag. Elengedhetetlenül fontos, hogy Te, mint leendő munkavállaló határozott célokkal, elképzelésekkel, használható nyelvtudással rendelkezz, egyaránt otthonosan mozogj a műszaki, gazdasági, esetleg jogi területen is, ismerd az "önéletrajzírás fortélyait", továbbá ne érjenek váratlanul az interjúk során feltett "nehéz kérdések". Ezért az állásbörzét egy háromhetes rendezvénysorozat, a Felkészítő Napok előzi meg, melynek keretében tanácsadó cégek, illetve kiemelt partnereink bevonásával igyekszünk a hallgatókat minél jobban felkészíteni az álláskeresés nehézségeire, valamint a munka világában való helytállásban.

 

Amennyiben elsőként szeretnél értesülni aktuális programjainkról, iratkozz fel a Programajánló hírlevelünkre!