BME honlap | Oldaltérkép | Impresszum | HU | EN

Készségfejlesztés

Ahhoz, hogy elérjük a kitűzött céljainkat elengedhetetlen a megfelelő tudás megszerzése. Azonban a megfelelő tudással csak fél úton vagyunk a sikerhez, mert rengeteg élethelyzetben ugyanolyan fontos, hogy megfelelő önismerettel, tudatosan fejlesztett készségekkel megmutassuk a külvilágnak a bennünk rejlő értékeket és lehetőségeket. Ezen készségek fejlesztése egy élethosszig tartó folyamat, melyben az alábbi tréningek, de sokkal inkább a rajta résztvevő emberek tapasztalatain, és sajátélményen keresztül lehetőséged van tanulni önmagadról. 
Ha valamelyik téma felkeltette az érdeklődésedet, akkor a programjaink fül alatt regisztrálj az aktuálisan futó tréningekre. Kérünk benneteket, hogy akkor jelentkezzetek amennyiben a tréning teljes időtartama alatt jelen tudtok lenni. A jelentkezéseket időrendben fogadjuk.

ÖNÉLETRAJZ ÉS ÁLLÁSINTERJÚ TRÉNING

Álláskeresés előtt állsz, de nem tudod, mire figyelj az önéletrajzod megírásánál?
Bizonytalan vagy, hogy fogsz szerepelni az állásinterjúkon?
Fogalmad sincs, hogyan kezdj neki a felkészülésnek?

A tréning során kipróbálhatod magad különböző állásinterjú szituációkban és megtanulhatod, hogy mire kell odafigyelni egy felvételi elbeszélgetés során, így éles helyzetben is magabiztosabban léphetsz majd fel. A tréning végére minden valószínűség szerint eltűnik a gombóc a torkodból, ha kiejtik előtted az „állásinterjú" kifejezést.

Csoportos Kiválasztás (AC/DC) Tréning

Állást keresel és szeretnéd tudni, hogy hogyan zajlik egy csoportos kiválasztás? 
Esetleg szeretnéd kipróbálni magad az ilyenkor tipikusan előforduló feladatokban? 
Vagy csak szeretnéd kicsit jobban megismerni magad?

Gyere el a tréningre, amely során gyakorlatorientáltan bemutatjuk neked az Assessment Centereken előfordulható tipikus feladatokat, valamint visszajelzést kaphatsz a viselkedésedről különböző szituációkban, hogy az élet bármely területén jól teljesíthess. Mindezt tét nélkül.

KarrierTervezés Tréning

Kérdéseid vannak a jövőddel kapcsolatban? 
Szeretnéd tisztábban látni önmagad és az előtted álló lehetőségeket?

A karriertervezés tréningen feltárjuk azokat a munkához kapcsolódó értékeidet, képességeidet, motivációdat, amelyek segítségedre lehetnek céljaid megtalálásában, a tudatos karrierépítésben.

Igény esetén a foglalkozások között lehetőséget biztosítunk arra, hogy egyéni karrier tanácsadás keretében személyre szabott támogatást is kapj.

Tanulásmódszertan tréning

Nem sikerült jól az első féléved?
Vagy már évek óta úgy érzed, nem teljesítesz annyit, amennyi benned van?
Nem tudod kihozni magadból az elvárt teljesítményt? 

A középiskolai évek után sokakat ér sokként az egyetemi tananyag: több, bonyolultabb. De nem csak az anyag az oktatás és a tanév is más, mint korábban.  Az egyetemen való tanuláshoz már nem csak jó IQ kell, hanem tervező és szervezőkészség, vizsgarutin és még sok minden más.

A tréning abban segít, hogy megtanulj egyetemi szinten tanulni, rendszerezd és fejleszd a tanulásról való tudásodat. A tréningtől nem leszel varázsütésre évfolyamelső, de elsajátíthatod, hogyan tudsz jobban boldogulni, kevesebb energiával, több hatékonysággal tanulni, mert a tanulást is tanulni kell. 

Időgazdálkodás tréning

Az utolsó pillanatban készül el a leadandód?
Ki kellett hagyjál egy bulit, arra hivatkozva, hogy tanulnod kell?
A vizsgaidőszakra minden tanulni való feltórlódik?

„Nekem nincs időm ilyesmire!”

Ha ez volt az első gondolat, amely a tréninggel kapcsolatban felmerült, akkor biztosak vagyunk benne, hogy érdemes részt venned. Az időnk szervezésének megtanulása a legjobb befektetés, amire érdemes időt szánni. Hogy miért?

Gyere el a tréningre, ha…
szeretnéd tudni, hogyan lehet kevesebb idő alatt több feladatot elvégezni
sok munkád van, amelyeknek az összehangolása gondot okoz
nehezen tudod rávenni magad bizonyos feladatok elvégzésére, rendszeresen halogatsz 
gyakran elkalandozik a figyelmed az éppen végzett feladatodról
szeretnéd tudni, hogy milyen módon szervezheted hatékonyabban az életed.

Stresszkezelés tréning

Fordítsd előnyödre a nehéz helyzeteket!

Egy alkalmas stresszkezelés tréningünkön segítünk felismerni, milyen tényezők hatnak rád stresszorként tanulmányaid, munkád vagy éppen magánéleted során, és milyen módon próbáltad eddig kezelni őket. Megismerkedhetsz a feszültségoldás jótékony és kártékony formáival, megküzdési módszerekkel, melyekkel csökkenteni tudod a mindennapok során rád nehezedő nyomást, vagy éppen a saját javadra tudod fordítani azt. Célunk egy új szemlélet bemutatása, amiben az előtted álló kihívások nem az ellenségeid, hanem támogatnak téged céljaid megvalósításában!

Konfliktuskezelés tréning

Konfliktusokra szükségünk van. Segítenek minket a fejlődésben, a jobbra törekvésben, hogy közelebb kerüljünk egymáshoz és megértsük mások álláspontját. Ha eddig úgy gondoltad, hogy a konfliktusokat jobb elkerülni vagy nem venni tudomást róluk, akkor gyere el a konfliktuskezelési tréningünkre, ahol megmutatjuk neked a másik oldalt.

Célunk, hogy hozzásegítsünk

  • a konfliktusok dinamikájának jobb megértéséhez,
  • a saját és mások konfliktusstílusainak felismeréséhez,
  • a konstruktív konfliktuskezelés technikáinak megismeréséhez.

asszertív Kommunikációs tréning

Szeretnéd könnyebben kifejezni magadat?
Szeretnéd hatékonyabban elérni a céljaidat?
Szeretsz vitázni és jól jönne hozzá egy kis muníció?

A sikerhez vezető út a kommunikáció alapköveivel van kirakva. Jól kommunikálni pedig meg lehet tanulni. Tréningünkön elsajátíthatod a hatékony kommunikáció főbb technikáit, megtudhatod, mi az asszertív kommunikáció kulcsa, mi a verbális és nonverbális kommunikáció jelentősége, és kipróbálhatod meglévő tudásodat különböző élethelyzetekben. Ha felkeltettük az érdeklődésedet, jelentkezz tréningünkre!

Prezentációs technikák

Izzad a tenyered, remeg a hangod amikor kiállsz előadni?
Nehezen veszed fel a szemkontaktust a közönséggel? Nehezen tartod fenn a figyelmet?
Szeretnél jól és magabiztosan előadni?

Gyere el a tréningre, amennyiben szeretnéd elsajátítani azokat az ismereteket és készségeket, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy sikeres előadóvá válj. A tréning folyamán különböző gyakorlatokon keresztül tudod majd fejleszteni előadói készségeidet. A fejlődésről felvétel is készül, amit igény esetén, a tréning után pendrivon el is vihetsz magaddal.

SZÍNEZD KI MAGAD! – ÖNISMERETI TRÉNING VISELKEDÉSTÍPUSOK MENTÉN

„Hogy lehetsz ilyen?!” 

„Miért nem tudsz normálisan viselkedni?!”

Kinek ne lennének ismerősek ezek a kérdések. Minden ember más. Tőlünk, és az általunk vártnál sokszor meglepően, kiborítóan viselkednek. Emiatt sokszor érezhetjük azt, hogy képtelenek vagyunk megérteni, és kezelni a másik viselkedését, amelynek az eredménye: tönkrement kapcsolatok, mindennapi stressz. Ha hagyjuk. 
Tréningünk a gyakorlatban használható ismeretet ad a különböző viselkedéstípusokhoz, miközben önmagadat is jobban megismerheted. 
Mert a másokkal történő hatékony bánásmód fejleszthető.

MELYIK SZEMÉLYISÉGTÍPUSBA TARTOZOM? - ÖNISMERETI TRÉNING

Szeretnéd jobban megismerni önmagad? Szeretnéd jobban megérteni mások viselkedését? Szeretnél megismerni egy olyan nagymúltú személyiségtipológiát, amit az 500 legnagyobb amerikai cég is felhasznál munkatársai kiválasztása során?

Akkor gyere el az MBTI alapú tréningre, ahol tapasztalati tanulás segítségével ismerhetsz meg egy népszerű személyiségmérő eljárást, és társaiddal együttműködve elemezheted ki saját eredményedet!

Vezetői készségfejlesztő tréning

A leggyakrabban azért kerülnek emberek vezetői pozícióba, mert a munkaterületükön kiemelkedő teljesítmény nyújtanak: ilyenkor egy kiváló szakember kerül egy csapat élére. A nehézség ebben a helyzetben több szinten is jelentkezhet. Egyrészt a beosztottból vezetővé válás jelenthet problémát, másrészt pedig az, hogy a vezetés teljesen más készségeket feltételez, mint az addigi operatív, szakmai feladatok elvégzése.

A mai munkaerőpiac egyik fontos elvárása a pályakezdők felé, hogy ambiciózusak és tanulékonyak legyenek. Amennyiben a karriercéljaid között szerepel, hogy idővel vezetői pozícióba kerülj, akkor ezt a tréninget neked találtuk ki!

boldogság TRÉNING

Csaknem minden országban listavezető a boldogság, ha az embereket arról kérdezik, mit szeretnének elérni az életben. A boldog emberek fesztelenebbül mozognak társaságban, energikusabbak, többet jótékonykodnak, jobban együttműködnek másokkal, ráadásul mások is jobbak szeretik őket; jobb vezetők, eredményesebb a munkájuk, több pénzt keresnek, erősebb az immunrendszerük, tovább is élnek. Amikor boldogabbá válunk, életünk egyéb területein is javulás lesz megfigyelhető.

De vajon rajtunk múlik-e a saját boldogságunk? Mi határozza meg a boldogságot valójában? Pontosan mit tegyünk annak érdekében, hogy boldogok legyünk? A tréning során ezekre a kérdésekre próbálunk választ keresni, és konkrét boldogságfokozó gyakorlatokat elsajátítani.

Hogyan legyen ellenállóbb a nehézségekkel szemben? – Reziliencia tréning

Ahogy az immunrendszerünk ellenállóvá képes tenni bennünket a betegségekkel szemben, úgy vannak olyan tulajdonságaink, amelyek erősítésével ellenállóbbá válhatunk a pszichés nehézségekkel szemben. Ezen tulajdonságok megismeréséről és fejlesztéséről szól ez a tréning játékos feladatok és szituációs gyakorlatok segítségével.

Készségfejlesztő csoport szorongással kapcsolatos nehézségek kezelésére

Szorongásos panaszaink jelentős részének az az oka, hogy vagy a múlton rágódunk, vagy a jövő miatt aggódunk, s emiatt elmulasztjuk a jelent. A csoport során megtanuljuk, hogy milyen módszerek állnak rendelkezésünkre ahhoz, hogy ne a múlton vagy a jövőn gondolkozzunk naphosszat, s gyakoroljuk azt a képességet, hogy egyre inkább a jelenben tudjunk maradni, ezzel jelentősen csökkentve a szorongás mértékét. Az itt elsajátítható módszerekkel életminőségünk is javulni fog.