BME honlap | Oldaltérkép | Impresszum | HU | EN

Kedves gólya, üdvözlünk a BME-n!

Összeállítottunk számodra egy gólyacsomagot az online kurzus kínálatunkból, hogy minél felkészültebben találkozz az egyetemi élet kihívásaival. Kurzusaink önállóan, saját ritmusod szerint végezhetők, ingyenesek és teljes mértékben az online térben zajlanak. Nincs szükséged semmi másra, csak 

  • internetkapcsolatra,
  • MS Teamsre és
  • egy érvényes jelentkezésre. 

Ezt a három kurzust azért válogattuk be a Gólyacsomagba, mert érdemes minél hamarabb foglalkozni a bennük feldolgozott kérdésekkel, hogy később hatékonyabban tudd szervezni a tanulmányaid. Ez nem azt jelenti, hogy csak elsőéveseknek lehet hasznos! (A kurzusokat emiatt nem is csak gólyák vehetik fel.)

Azt tapasztaltuk, hogy hatékonyabb a tanulás, ha egyszerre egy kurzussal foglalkozik az ember, így azt javasolnánk, hogy ha több téma is érdekel, állíts fel egy sorrendet, és akkor jelentkezz a következő kurzusra, ha az előzőt már befejezted!

Minden kurzusnál lesz lehetőség kérdést feltenni, hozzászólást fűzni az anyaghoz. Ahhoz, hogy ezzel lépést tudjunk tartani, egyszerre 50 főt adunk hozzá a kurzushoz, érkezési sorrendben. A többi érdeklődőt egy hét csúsztatással hívjuk majd. (Az egyes kurzusok a hozzáadás után három-három hétig lesznek elérhetőek.)
A kurzusokat folyamatosan indítjuk, amíg kitart az érdeklődés.

Ha felkeltettük az érdeklődésedet, bátran jelentkezz a kiszemelt kurzusra, valamint figyeld a Facebook oldalunkat és ezt a honlapot a további programokért! 


Tanulásmódszertan kurzus 

tanulásTanulj tanulni! Az Egyetemre érkezve azt tapasztalod majd, hogy sokkal nagyobb mennyiségű anyagot kell elsajátítanod rövidebb idő alatt, és  terhelés sem egyenletes. A folyamatos, hatékony tanulás nem csak a vizsgaidőszakban szokott kihívást okozni. Jelentkezz a kurzusra, hogy megismerj néhány alapvető tényt az agyunk működéséről, a tanulásról, és sajátíts el új stratégiákat a jó jegyek megszerzéséhez!

A jelentkezési felület eléréséhez kattints ide. 


Stresszkezelés kurzus

stresszkezelésRossz hírünk van: stresszmentes élet nem létezik! Gólyaként az új lehetőségek és kihívások nem csak örömet, de megterhelést is jelenthetnek. Kíváncsi vagy arra, hogy mi a különbség a jó és a rossz stressz között? Vegyél részt a kurzuson, és tanulj meg olyan technikákat, amelyek nem csak túlélni segítenek az első évben, de hosszú távon is eredményesen tartják kordában az ártalmas stresszt. 

A jelentkezési felület eléréséhez kattints ide. 


Időgazdálkodás kurzus

időgazdálkodásA nagy hatalom nagy felelősséggel jár. Az Egyetemen már tényleg magadnak osztod be az idődet, nincs kicsengetés vagy tízórai-szünet. Ez egyrészt azzal jár, hogy a legtöbb órádat a saját ritmusodhoz igazíthatod, másrészt a több szabadidő akár ki is folyhat a kezeid közül. Ha elkerülnéd a halogatás csapdáját és szeretnéd hatékonyan felhasználni a nap mind a 24 óráját, jelentkezz kurzusunkra! 

A jelentkezési felület eléréséhez kattints ide.