BME honlap | Oldaltérkép | Impresszum | HU | EN

4/2022. (06.01.) számú igazgatói utasítás a BME kollégiumai nyári szálláshely árairól


2022-s nyári kollégiumi szobabeosztás

A 2022. nyári kollégiumi elhelyezéssel kapcsolatos információk

  

I. Általános információk

  

1. Jelentkezés menete

Azok a nappali munkarendű BME-s hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgatók, akik nyári kollégiumi elhelyezést szeretnének kapni, igényüket a https://kefir.bme.hu/ honlapon kell jelezniük. Jelentkezni május 30. 12:01 órától június 10. 23:59 óráig lehetséges.

Mindenkinek jelentkeznie kell, aki kollégiumban akar lakni (szakmai gyakorlaton lévők, külföldi hallgatók, doktorandusz, mentor stb.). Jelentkezni minimum egy teljes hónapra, folyamatos bentlétre lehet. A bentlakás jogcímétől csak a fizetendő térítési díj függ!

   

2. Elhelyezési időszak

A nyári igényelhető időszak július 4-től augusztus 23. 14 óráig tart, ezt követően csak azon hallgatók maradhatnak a kollégiumokban, akik a 2022/23/1 félévre a BME-n kollégiumi férőhelyet kaptak.

   

3. Nyári kollégiumi felújítások, csoportos elhelyezések miatt hallgatóknak pályázható épületrészek

- Baross kollégium: északi és déli szárny

- Bercsényi kollégium: teljes épület

- Martos kollégium: 2. szint kivételével az összes szint

- Vásárhelyi kollégium: ’A’ épület IV-VI és IX-X szintje, ’B’ épület V-IX szintje

- Wigner kollégium: teljes épület

- Kármán kollégium: 1-2-3. szint kivételével az összes szint

- Schönherz kollégium: II-V, XII-XVIII szintek

   

A 8 kar hallgatóinak előirányzott elhelyezése a nyáron:

ÉMK: Vásárhelyi
VIK: Schönherz
GPK: Kármán
KJK: Baross
ÉPK: Bercsényi
GTK: Wigner
VBK: Martos
TTK: Kármán

   

4. Nyári térítési díjak:

   
a) szakmai gyakorlatos hallgató (mintatanterv szerinti időszakra), kollégiumi mentor: évközi kollégiumi díjnak megfelelő térítési díj

  
b) doktorandusz hallgató, külföldi (államközi szerződéses) hallgató: évközi kollégiumi díjnak megfelelő térítési díj (amennyiben a 2021/22/2 félévben is rendelkezett kollégiumi jogviszonnyal)

  
c) egyéb kollégisták, BME-s hallgatók (költségtérítéseseknek is, továbbá a nyári időszakban nappali munkarendű BME-s hallgatói jogviszonnyal nem rendelkező személyekre a 4./2022. sz. Igazgatói Utasítás szerinti díjszabás vonatkozik)

  • Baross, Bercsényi, Wigner kollégiumokban valamint a Vásárhelyi kollégium négyágyas szobáiban 26.000,- Ft/fő/hó
  • Kármán, Martos és Schönherz kollégiumokban valamint a Vásárhelyi kollégium kétágyas szobáiban 29.000,- Ft/fő

 

A megadott havidíjak napi bontása nem lehetséges, azok az adott hónapra vonatkoznak (tehát az augusztusi elhelyezés az őszi elhelyezésben nem részesülők számára augusztus 23-ig szól, a megadott díjért).
A mintatantervben előírt nyári szakmai/termelői gyakorlatot nem kell igazolni. A gyakorlat miatti kedvezmény a mintatantervben előírt időtartamra jár, egyszeri alkalommal. Az ezen felül igényelt nyári időszakért a fenti árak érvényesek.
Nem BME-s hallgató nyári elhelyezési igényét a kollegiumok@bme.hu címre írva jelezheti.
A jelentkezések a kari HK-khoz kerülnek, az előzetes nyári listát Ők készítik el a jelentkezések alapján, a listát június 21-én megküldik a Hallgatói Szolgáltatási Igazgatóságnak (ez a HSZI honlapjára legkésőbb június 22-én felkerül, ott megtekinthető). Június 22. utáni módosítás indokolt esetben a HSZI-n (a kollegiumok@bme.hu címen) lehetséges.

Amennyiben teljesen fel nem töltött szobába igényli az elhelyezését, a fizetendő plusz díjról itt értesülhet!

II. Félév végi kiköltözés, nyári költözési időpontok

Azoknak a hallgatóknak, akik júliusi elhelyezésben nem részesültek, 2022. június 29. (szerda) 12 órával bezárólag ki kell költözniük a kollégiumokból.
Az államvizsga előtt álló hallgatók kérhetnek a megadott időpontoktól eltérő ki- vagy átköltözési időpontot, de ezt előre kell jelezni a kollegiumok@bme.hu e-mail címen legkésőbb 2022. június 20. 12 óráig.

 

Azon hallgatónak, aki csak júliusra kap elhelyezést, legkésőbb augusztus 1. (hétfő) 10 óráig kell kiköltöznie a kollégiumokból.
Az augusztusi beköltözések augusztus 1-től mennek végbe.
Azok a hallgatók, akik nem részesülnek őszi kollégiumi férőhelyben, legkésőbb augusztus 23. (kedd) 14 óráig ki kell költözniük a kollégiumokból.

   
III. Szakmai gyakorlat

   
Azok a hallgatók, akik nyáron szakmai gyakorlatot teljesítenek, a gyakorlatuktól függően, 4, 6 vagy 8 hetes periódusra is igényelhetnek kollégiumi férőhelyet.
8 hetes gyakorlat esetén az elhelyezés augusztus 23-ig szól (amennyiben az őszi félévre nem kap férőhelyet).
A 4 vagy 6 hetes szakmai gyakorlatos hallgató is igényelhet egész nyárra elhelyezést, ez esetben a szakmai gyakorlaton túli időszakra a I. 4. c) pontban szereplő díj arányosított – egy- vagy félhavi – részét kell megtérítenie.

  

Tájékoztató a szakmai gyakorlatról