BME honlap | Oldaltérkép | Impresszum | HU | EN

ESÉLYEGYENLŐSÉGI TÁMOGATÁS

A Műegyetemen tanulmányokat folytató speciális igényű hallgatók  számára elérhetőek az Esélyegyenlőségi tanácsadó szolgáltatásai. Ezeken a szolgáltatásokon keresztül arra törekszünk, hogy minden itt tanuló speciális igényű hallgató számára egyenlő esélyeket biztosítsunk annak érdekében, hogy tanulmányaikat képességeik és szorgalmuk szerint végezhessék oly módon, hogy speciális igényeik ne jelentsenek hátrányt számukra egyetemi teljesítményükben és beilleszkedésükben. 

REGISZTRÁCIÓ és TANULMÁNYI FELTÉTELMÓDOSÍTÁSOK

A szolgáltatások igényléséhez regisztrálj, minél korábban! Regisztrációd bármikor kérheted az egyetemi tanulmányaid alatt.

A távoktatás ideje alatti működésről bővebben... 

Kedves Hallgatók, 

Szeretnénk tájékoztatni benneteket, hogy a járványügyi intézkedések a mi elérhetőségünkre is hatással vannak.

Az emailes kapcsolattartás ajánljuk elsődlegesen, az eselyegyenloseg@hszi.bme.hu email címen keresztül.

Az email mellett Skype-on keresztüli konzultációra is van lehetőségetek. Ha van olyan esélyegyenlőségi szolgáltatásokhoz köthető témád, amire nem tartod elegendőnek az emailezést, akkor tudod ezt a lehetőséget is választani.  Ez a kapcsolattartási forma előzetes időpontegyeztetéssel történik. Kérjük, küldj emailt, ha szeretnél Skype-os konzultációt és mi  visszaírunk neked több lehetséges időpontot megadva, majd felvesszük veled a kapcsolatot hanghívással. Egy online konzultáció legfeljebb fél órás beszélgetést jelent.  Kérjük, a beszélgetéskor igyekezz minden olyan körülményt kiiktatni, ami elvonná a figyelmet!

 

A közös email címünk, amit mindketten olvasunk, javasoljuk, hogy erre írjatok, hogy mielőbb válaszolhassunk: eselyegyenloseg@hszi.bme.hu

Egyéb elérhetőségeink:

Demjén Zita, esélegyenlőségi koordinátor: demjen.zita@hszi.bme.hu

Négyesi Nikolett, autizmus- specifikus tanácsadó, esélyegyenlőségi munkatárs: negyesi.nikolett@hszi.bme.hu

 

Szeretnénk kérni, hogy továbbra is  küldjétek, amennyiben van a távoktatáshoz kapcsolódóan esélyegyenlőségi/akadálymentesítési szempontból kérdésetek, kihívásotok. Köszönjük az eddigi megosztásokat! Küldjetek egy emailt az eselyegyenloseg@hszi.bme.hu email címre távoktatás tárggyal. Azt nem tudjuk ígérni, hogy mindenre találunk megoldást, azonban igyekszünk utánanézni lehetőségeknek.

Könyvajánló

Amennyiben a tanulás mellett szeretnétek önismerettel foglalkozni, erre az esetre összegyűjtöttünk nektek könyveket, amelyeket elsősorban autizmus spektrum állapottal és figyelemzavaros személyek számára javaslunk. A könyvekkel kapcsolatos felmerülő kérdések esetén keressetek bennünket bizalommal a fent megadott elérhetőségeken. 

A helyzetet szeretnénk az alábbi könyvajánlásokkal támogatni. Jó olvasást és ismeretszerzést kívánunk!

HSZI KORREPETITOR ÖSZTÖNDÍJ

A távoktatás ideje alatt várjuk jelentkezésed a korrepetitor programba, ha szeretnéd támogatni a tanulásban azokat a speciális igényű hallgatótársaid, akik számára ez a kétszemélyes helyzet hatékony. 

 HSZI Korrepetitor Ösztöndíj programról bővebben...

HSZI JEGYZETELŐ ÖSZTÖNDÍJ

Pályázz a Hallgatói Szolgáltatási Igazgatóság (HSZI) ösztöndíjára és készíts jegyzeteket speciális igényű hallgatótársaidnak és jelentkezz a pályázati kiírás szerint.

 HSZI Jegyzetelő Ösztöndíj programról bővebben...

KORTÁRSMENTOR

A kortársmentor szolgáltatás keretében képzett mentorok segítik a speciális igényű hallgatók beilleszkedését, egyetemi hétköznapokban való boldogulását. A mentorálás sok mindent magában foglalhat. Számunkra egy olyan kortárskapcsolatot jelent, ahol a mentor segíti a mentoráltat az egyetemi mindennapokban való boldogulásban (pl. Hol érdemes kajálni? Hogyan jó tanulni egy ZH-ra? Milyen programokra érdemes elmenni?). A mentor egyszerre egy jófej ismerős, edző és segítő, akire a mentorált számíthat, ha valamiben elakad, vagy csak szeretne fejlődni.

Jelenleg ez a szolgáltatásunkat csak a már aktív kortársmentorok közreműködésével valósítjuk meg. Kérünk nézz vissza később, ha szeretnél csatlakozni a kortársmentorként a programba. Amennyiben speciális igényű hallgatóként szeretnél támogatást kérni, keress minket a fenti email címeink egyikén, hogy áthidaló megoldásokat kereshessünk együtt.

Ha bővebben érdekel a kortársmentor program kattints ide!