BME honlap | Oldaltérkép | Impresszum | HU | EN

Szolgáltatásaink

HA ELAKADTÁL A HÉTKÖZNAPOKBAN: PSZICHOLÓGIAI TANÁCSADÁS

Mindannyiunk életében előfordulhat, hogy olyan nehézségekkel találjuk szemben magunkat, amelyekkel nem sikerül megküzdenünk: korábbi megoldási módjaink már nem működnek, az újakat pedig még nem találtuk meg. A pszichológiai tanácsadás célja, hogy segítsen túljutni ezeken az elakadásokon. Hallgatóként félévente, maximum 8 alkalmas ingyenes tanácsadásra van lehetőséged a Tanácsadási Osztály szolgáltatásának keretében. 

Arról, hogy mi is történik egy tanácsadási folyamat kezdetén, majd utána ebben a cikkünkben olvashatsz még. 

Figyelem!

A járványügyi intézkedésekkel összehangoltan, a személyes tanácsadás csak maszk viselésével oldható meg. Mivel ez egy nagyon személyes folyamat, fontos hogy lássuk egymás arcát; ezért arra kérünk titeket, hogy próbáljuk inkább online térben megvalósítani a tanácsadási alkalmakat!

Tovább...

Ha speciális szükségleteid vannak: Esélyegyenlőségi támogatás

A Műegyetemen tanulmányokat folytató speciális igényű hallgatók, illetve az egyetem oktatói számára elérhetőek az Esélyegyenlőségi tanácsadó szolgáltatásai. Ezeken a szolgáltatásokon keresztül arra törekszünk, hogy minden itt tanuló hallgató számára egyenlő esélyeket biztosítsunk annak érdekében, hogy tanulmányaikat képességeik és szorgalmuk szerint végezhessék oly módon, hogy speciális igényeik ne jelentsenek hátrányt számukra egyetemi teljesítményükben és beilleszkedésükben. 

Hallgatóként további információkat találhatsz ezen az oldalon.

HA FEJLESZTENÉD MAGAD: TRÉNINGEK helyett online kurzusok

A tréning csoportos tanulási forma, általában 10-14 fővel, ahol a cél az egyén bizonyos készségeinek fejlesztése a tréning témájától függően. A tréningben megvan a közösségi tanulás minden előnye és minden hátulütője is. Élményszerű tanulással hatékonyan fejlődhetsz akáér rövid idő alatt is, ha aktív résztvevője vagy a programnak. 

Ha érdekel, hogyan is működik a tréning műfaja olvasd el blogcikkünket itt

A járványveszélyre való tekintettel tréningjeink online kurzusokká alakultak, melyek  önállóan, saját ritmusod szerint végezhetők, ingyenesek és teljes mértékben az online térben zajlanak.

Az aktuális kurzusokra az Online kurzusok fül alatt tudsz jelentkezni. 

Ha pályáválasztással kapcsolatos kérdéseid vannak: Karriertanácsadás 

Akár állásinterjú előtt, akár már az első években felmerülhetned a pályádat érintő kérdések benned. Azért, hogy magabiztosan tudj elköteleződni egyik vagy másik irány mellett bátran vedd igénybe néhány alkalmas karriertanácsadás szolgáltatásunkat. Nem csak a karriertervezésben, de célkitűzésben, állásinterjúra való felkészülésben is segítségedre lehetünk. 

HA CSAK SZERETNÉL OLVASNI RÓLA...

Blogunkon folyamatosan frissülő tájékoztató anyagok olvashatók különböző pszichés problémákkal illetve lelki egészségmegőrzéssel kapcsolatban.

A hallgatókat leggyakrabban foglalkoztató pszichológiai témákról edukációs anyagok olvashatók.

Összeállítottunk egy listát más szakemberek műveiből is. Szívből ajánljuk az alábbi önsegítő, ismeretterjesztő könyveket, amelyek segítségével jobban megismerheted önmagad, a helyzeted!  Egy könyv címe több témánál is szerepelhet.

Jó olvasást és ismeretszerzést kívánunk!


Hogyan készülj fel az egyetemi kihívásokra?

Összeállítottunk számodra egy gólyacsomagot az online kurzus kínálatunkból, hogy minél felkészültebben találkozz az egyetemi élet kihívásaival. A csomag három kurzust tartalmaz: Tanulásmódszertan, Stresszkezelés és Időgazdálkodás. Kurzusaink önállóan, saját ritmusotok szerint végezhetők, ingyenesek és teljes mértékben az online térben zajlanak. A jelentkezés folyamatos, mindenkinek helyet biztosítunk több szakaszos beléptetéssel a felületre. Nincs szükséged semmi másra, csak 

  • internetkapcsolatra,
  • MS Teamsre és
  • egy érvényes jelentkezésre. 

Tovább...


Ha szeretnél értesülni a programjainkról: HSZI programajánló hírlevél

Ebben a hírlevélben jelennek meg különösen a karrier- és mentálhigiénés szolgáltatásaink, adunk tájékoztatást külföldi ösztöndíjakról, szabadidős, kulturális lehetőségekről, vagy közlünk kutatásokban, felmérésekben való részvételi felhívásokat.

A hírlevélre az alábbi űrlapon keresztül tudsz feliratkozni. 

Amennyiben elsőként szeretnél értesülni aktuális programjainkról, iratkozz fel programajánló hírlevelünkre! 

Ha gyakornoki helyet vagy állást keresel: HSZI állásajánlat hírlevél

Ebben a hírlevélben partnereink álláshirdetései, gyakornoki pozíciói, egyéb pályázatok jelennek meg.

Amennyiben elsőként szeretnél értesülni a legújabb ajánlatokról, iratkozz fel állásajánlat hírlevelünkre!